Δραστηριότητες

Κρουαζιέρα: Η Κεφαλονιά περιβάλετε από μοναδικά νησάκια με κρυστάλλινα καταγάλανα νερά τα οποία μπορείτε να τα επισκεφθείτε επιλέγοντας να πάτε μία ημερήσια η και βραδινή κρουαζιέρα. Είναι σύνηθες φαινόμενο να συναντήσετε είτε δελφίνια είτε της θρυλικές χελώνες καρέτα καρέτα της Ζακύνθου που κολυμπούν σε αυτά τα νερά.

Εxtreme και θαλάσσια sport: Εάν είστε λάτρεις της αδρεναλίνης η Κεφαλονιά σας προσφέρει μαγευτικές εμπειρίες για να ανακαλύψετε τα όρια σας. Υπάρχουν εταιρίες με αλεξίπτωτα για ελεύθερες πτώσεις, υπάρχουν ομαδικές εξορμήσεις καταδύσεων για να ανακαλύψετε του κρυμμένους θησαυρούς του βυθού στο ιόνιο. Υπάρχουν μονάδες με τα πιο σύγχρονα jet σκι kai θαλάσσια ποδήλατα ώστε να μην βαρεθείς ποτέ.

Οίνος και τουρισμός στην Κεφαλονιά: Είναι σίγουρο πως αξίζει να χαρίσετε λίγο από τον χρόνο σας για να κάνετε μία βόλτα στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς και τα οινοποιία της. Θα γνωρίσετε από κοντά πως έρχεται στα τραπέζια μας ένα από τα ποιοτικότερα κρασιά στην Ελλάδα.

Γαστρονομία

Πίτες Κεφαλονιάς: Η Κεφαλονιά φημίζεται για τα δύο διαφορετικά είδη πίτας με ψάρια με κρατικά είδη που δεν δοκιμάζεις συχνά. Αυτές η ιδιαίτερες λοιπόν συνταγές είναι η Μπακαλιαρόπιτα η οποία γίνεται με παστό μπακαλιάρο και η κρεατόπιτα που ανάλογα με την νοικοκυρά διαφοροποιούνται τα συστατικά της. Τα συστατικά της ιδιαίτερης αυτής συνταγής διαφοροποιούνται σε χοιρινό, μοσχαρίσιο και τράγιο κρέας.

Άγρια χόρτα: Σέσκουλα, ζοχοί, λάπατα και καυκαλίθρες είναι τα πιο ξακουστά είδη από χόρτα που μπορούν να σου χαρίσουν πλούσια γεύση και άρωμα γης όταν τα δοκιμάσεις. Μία επιπλέον συνταγή που δοκιμάζεις μόνο στην Κεφαλονιά με άγρια χόρτα είναι τα Τσιγαρίδια τα οποία σερβίρονται σε τοπικά ταβερνάκια.

massaliatours Εκδρομή στην Κεφαλονιά με το Massaliatours

Μπορειτε να δειτε την εκδρομη μας πατωντας ΕΔΩ