Αξιοθέατα

Αφροδίτη: Η Αφροδίτη της Μήλου είναι το πιο ιστορικό εύρημα της ιστορίας του νησιού. Ο Θησαυρός αυτός που σήμερα βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου στην Γαλλία, και ο κόσμος ανατριχιάζει στην θέα του. Είναι καλοκαίρι του 1820, όταν ένας γεωργός της περιοχής την ώρα που δούλευε στο χωράφι ανακαλύπτει ένα άγαλμα δίχως χέρια , αγνοώντας την αξία του και αμειβόμενος αδρά από του Γάλλους, τότε αξιωματούχους παραδίδει το εύρημα που σήμερα κοσμεί το Γαλλικό μουσείο του Λούβρου.

Θειωρυχεία: To 1862 η Mήλος παραχωρεί στο κράτος ένα από τα πρώτα ορυχεία παραγωγής μεταλλευμάτων θείου ! Από εκεί προκύπτει  και η ονομασία θειωρυχείο. Η Λειτουργία των εγκαταστάσεων που συναντάμε είναι τόσο οργανωμένη σαν μία σύγχρονη εργοστασιακή μονάδα. Περιλαμβάνει χώρους διοίκησης , αποθήκες υλικού , μηχανουργείο, ξυλουργείο, σχεδιαστήριο, μαγειρείο, έως και κοιτώνες για τους εργάτες που περνούσαν όλη την ημέρα εκεί.

Καταφύγιο Αδάμαντα: Τo Καταφύγιο δημιουργήθηκε την περίοδο του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, είχε σκοπό την προστασία αρχικά των παιδιών και των γυναικών κατά την γερμανική κατοχή. Το καταφύγιο διαθέτει δύο κανονικές αλλά και δύο βοηθητικές εισόδους και εξόδους, και αυτό έγινε για την προστασία όσων κρύβονταν μέσα. Η Στοά που συναντάμε και ο χαμηλός φωτισμός μέσα στης σήραγγες σε ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο σαν να το βιώνεις εσύ.

Δραστηριότητες

Μεταλλευτικό μουσείο της Μήλου: Στο Μεταλλευτικό μουσείο θα συναντήσετε μεταλλεύματα άλλης εποχής, επιπλέον θα παρακολουθήσετε στο προτζέκτορα του μουσείου ιστορικά γεγονότα  για το νησί και την τοπική κοινωνία που μόνο εκείνη γνωρίζουν. Στο μουσείο μπορείτε να θαυμάσετε τοπικά αγάλματα και φορεσιές μιας άλλης εποχής βλέποντας πόσο απλός ήταν ο κόσμος τότε, επιπλέον διαθέτει και μοναδικά ορυκτά που βγάζει το νησί της Μήλου.

Παραλία κλέφτικο: Aποτελεί το νούμερο ένα αξιοθέατο όταν βρεθούμε στο νησί της Μήλου. Για να βρεθούμε στο συγκεκριμένο σημείο όμως, πρέπει να ακολουθήσουμε την τοπική κρουαζιέρα που γίνεται από ντόπιους κάτοικους. Τα καταγάλανα νερά που την περιβάλουν, έχουν μικρό σχετικά βάθος περίπου 3 μέτρα και αποτελούν πόλο έλξης για όποιον αγαπάει την θάλασσα.

Παραλία Σαρακίνικο: Η παραλία αποτελεί μια μικρή προσομοίωση σεληνιακού περιβάλλοντος. Το σημείο κατακλύζετε από λευκόχρυσος βράχους και είναι ιδανικό σημείο για μοναδικές φωτογραφίες.

gastronomia Εκδρομή στην Μήλο με το Massaliatours

Το Αρνάκι στην γάστρα με ξεροψημένες γλυκοπατάτες φούρνου είναι το φαγητό το οποίο πρέπει να δοκιμάσετε σε συνδυασμό με μία χωριάτικη σαλάτα. Η Μήλος διαθέτει πάνω από 8.000 πρόβατα τα οποία εκτρέφονται με τοπικά αγνά υλικά που παράγει η Γή.

Τοπικά τυριά: Tα τοπικά τυριά της περιοχής έχουν μοναδική ποιότητα αλλά και γεύση.  Αποτελούν ένα εξαιρετικό δώρο για εσάς η και τους δικούς σας, ενώ η ποικιλία είναι μεγάλη. Διαθέτουν φέτα . κεφαλογραβιέρα , ανθότυρο , μανούρι και άλλα.

massaliatours Εκδρομή στην Μήλο με το Massaliatours

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας, επισκεφθείτε μας για περισσότερα ταξίδια στην ιστοσελίδα μας www.massaliatours.gr ή στo facebook και στο instagram που θα βρείτε πολλές προτάσεις για ταξίδια όπως και εσωτερικού ακόμα και εξωτερικού!!!