Αξιοθέατα

Χώρα η πρωτεύουσα της Σκύρου: Aν σου αρέσει η πανοραμική θέα τότε έχεις επισκεφθεί το σωστό νησί στης Σποράδες. Η κατάλευκη οικισμοί που απαρτίζουν την περιοχή έχουν παραδοσιακή αρχιτεκτονική κουλτούρα, θυμίζοντας νησί των Κυκλάδων. Περπάτα μέσα στα τοπικά καλντερίμια και γνώρισε την ιστορία του νησιού από τους τοπικούς κατοίκους.

Βάλαξα: Η Βάλαξα γνωστή και ως η μικρή νησίδα του Αιγαίου εντυπωσιάζει με την παρουσία της, συνδυάζει μία απέραντη δασική καταπράσινη περιοχή μπροστά από την καταγάλανη ακτή της. Στο συγκεκριμένο δασάκι συναντάμε διάφορα προστατευόμενα είδη ζώων, ερπετών ελαφιών και πουλιών.

Ατσίτσα: Ιστορίες λένε πως ινδιάνος έδωσε την συγκεκριμένη ονομασία στην συγκεκριμένη περιοχή. Οι κάτοικοι του νησιού την αποκαλούν παράδεισο ηρεμίας και ομορφιάς, και αυτό γιατί η πυκνή βλάστηση και η γαλαζοπράσινη παραλία σαγηνεύει με την παρουσία της, οποιοδήποτε την αντικρίζει προσφέροντας μας ένα παραδεισένιο τοπίο.

Δραστηριότητες

Πεζοπορία στη Στράτα:  Περπατήστε στο τοπικό κεντρικό καλντερίμι που μας κατευθύνει μέχρι το ιστορικό κάστρο της Σκύρου. Το Κάστρο βρίσκεται σχεδόν στην υψηλότερη κορυφή του νησιού, χαρίζοντας μας αν το επισκεφθούμε απογευματινές ώρες ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Ιππασία στο τραχύ: Δεν θα μπορούσε να λείπει η ιππασία από ένα νησί με τόσο όμορφα φυσικά τοπία .Για όσους λοιπόν έχουν γνώσεις ιππασίας προσφέρονται μακρινές βόλτες των 30 η και 15 λεπτών. Επιπλέον αν έχετε βρεθεί στο νησί με την οικογένειά σας διατίθενται για εσάς και την οικογένεια σας εκπαιδευμένα άλογα για 3 ώρα εκπαιδευτικά εκδρομικά πακέτα

Σχολή καταδύσεων: Στης Αχερούνες έχετε την δυνατότητα να κολυμπήσετε στο βυθό της σκύρου με ιδικά εκπαιδευμένους δασκάλους και κατάλληλο εξοπλισμό. Για τους λιγότερο τολμηρούς υπάρχουν άλλες δραστηριότητες όπως jet ski και σανίδες για surf.

Γαστρονομία

Σκυριανή λαδόπιτα: H Συριανή λαδόπιτα είναι το σημείο αναφοράς στο νησί της Σκύρου. Θα την συναντήσετε σε όλα τα τοπικά εστιατόρια ενώ δεν αποκλείεται να την δοκιμάσετε και στο πρωινό σας σε κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες.

Αγαλιποκεφτέδες: Ένα πιάτο που θα συναντήσετε και θα δοκιμάσετε σπάνια είναι αυτό. Η περίφημη αγαλιποκεφτέδες μαγειρεύονται από αγαλίπες δηλαδή ανεμώνες της θάλασσας. Το συγκεκριμένο πιάτο είναι το κατάλληλο απόλυτο συνοδευτικό μίας καβουρομακαρονάδας της περιοχή.

massaliatours Εκδρομή στην Σκύρο με το Massaliatours

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας, επισκεφθείτε μας για περισσότερα ταξίδια στην ιστοσελίδα μας www.massaliatours.gr ή στo facebook και στο instagram που θα βρείτε πολλές προτάσεις για ταξίδια όπως και εσωτερικού ακόμα και εξωτερικού!!!