Αξιοθέατα

Αγία Σοφία: Ο ναός της Αγίας Σοφίας είναι πιθανότατα ο πιο γνωστός ναός της ελληνικές ορθοδοξίας, μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια του ελληνισμού που καθώς βρεθείς στην θέα του μαγεύεσαι. Ο εντυπωσιακός της όγκος και οι λεπτή μιναρέδες που την πλαισιώνουν την κάνουν να φαίνεται κάτι το διαφορετικό από του χριστιανικούς ναούς. Οι εικονογραφίες οι οποίες είναι ζωγραφισμένες στο χέρι και οι πολύτιμη λίθοι που βρίσκονται στο εσωτερικό του ναού κερδίζουν το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό όλων μας.

Έφεσος: H Έφεσος αποτελούσε Ρωμαϊκή αποικία και αυτό το διαπιστώνουμε μόλις την επισκεφθούμε. Κατά την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία αποτέλεσε μία από τις πληρέστερες ακμάζοντες πόλεις της Μεσογείου. Για να επισκεφθείτε όλα τα αξιοθέατα των ερειπίων θα χρειαστείτε σίγουρα μία ολόκληρη μέρα.

Καππαδοκία: Αποτελεί μοναδικό έργο τέχνης της φύσης η απέραντοί κοιλάδα της Καππαδοκίας. Οι βράχοι που την απαρτίζουν μοιάζουν με κύματα της θάλασσας που έχουν μαρμάρωση. Επιπλέον αποτελεί ένα από τα ελάχιστα μέρει στον κόσμο που μπορείς να κάνεις βόλτα με αερόστατο αποκοιμίζονται μοναδικές εικόνες και εμπειρίες.

Δραστηριότητες

Βoλτα στο Παμούκκαλε: Oι κατάλευκες τραβερτίνες του παμούκκαλε αποτελούν ένα φυσικό θαύμα στην Τουρκία, Στην κορυφή του λόφου τους υπάρχει μια αρχαία πηγή ιαματικών λουτρών του ασβεστόλιθου, παρέχοντας έναν άλλο λόγο να επισκεφθείτε ένα από τα πιο ιδιαίτερα θαύματα του κόσμου.

Mount Nemrut:Αυτό το περίεργο και μοναχικό μέρος πρέπει να είναι ένας από τους πιο περίεργους αρχαιολογικούς χώρους της Τουρκίας. Τα γιγάντια πέτρινα κεφάλια των ξεχασμένων θεών κοιτάζουν έξω από την κορυφή, ρίχνοντας μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα πάνω από το άγονο βουνό. Ο χρόνος που έρχεται είναι κατά την ανατολή, ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αγάλματα καθώς βγαίνουν από το σκοτάδι.

Κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα: Τα Πριγκηπόνησα είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στη Θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της
Κωνσταντινούπολης, στο στόμιο του κόλπου της Νικομηδείας. Αποτελούνται από τέσσερα μεγάλα νησιά την Αντιγόνη, την Χάλκη, την Πρίγκηπο και την πρώτη τα οποία και επισκεπτόμαστε ένα προς ένα κατά την κρουαζιέρα μας.

Η γαστρονομικές της Γέυσης της Τουρκίας

gastronomia Τουρκία | Το ταξίδι στις Ελληνικές Ρίζες

Τα πολίτικα φαγητά της γειτονικής μας χωράς είναι μοναδικά.
1) Tο ιμάμ μπαϊλντί
2) Tο κεμπάπ
3) Οι  λαχανοντολμάδες και ο πολίτικος σιροπιαστός μπακλαβάς της Τουρκίας δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο έχετε δοκιμάσει ως σήμερα.

massaliatours Τουρκία | Το ταξίδι στις Ελληνικές Ρίζες

Μπορειτε να δειτε την εκδρομη μας πατωντας ΕΔΩ