Αξιοθέατα

Βυτίνα: Μία από τις μαγευτικότερες εποχές όπως του φθινοπώρου έφτασε,
και ο ορεινός θησαυρός της Βυτίνας είναι ο απόλυτος προορισμός για να το διαπιστώσουμε. Η Βυτίνα είναι ο σύνδεσμος μεταξύ Τρίπολης και πύργου Ηλείας και δίχως αμφισβήτηση αποτελεί έναν από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς του ορεινού Μοριά. Με μία γρήγορη ματιά διαπιστώνεις ότι περιστοιχίζεσαι από το απόλυτο δημιούργημα της φύσης με τα έλατα, τα πεύκα και τις καστανιές να σε αγκαλιάζουν. Το ορεινό χωριό και τα πέτρινα γραφικά σπίτια αποπνέουν ηρεμία σε συνδυασμό με το πυκνό τοπίο. Στην πλατεία της Βυτίνας δεσπόζει ο ναός του Αγίου Τρύφωνα κατασκευασμένος από μαύρο μάρμαρο της περιοχής το 1846, επιπλέον βρίσκεται και το λαογραφικό μουσείο μία πηγή ιστορίας που αξίζει να επισκεφτούμε.

Λεβίδι: Το Λεβίδι βρίσκεται στο νομό Αρκαδίας και είναι κτισμένο στης ανατολικές πλαγιές του Μαίναλου σε ύψος 860 μέτρων. Η εναλλαγή των τοπίων η γραφική ομορφιά η φιλοξενία είναι το σημείο κατατεθέν της περιοχής

Μαίναλος: Για αυτούς που αγαπούν το βουνό και την δράση σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέτρων βρίσκονται οι βουνοπλαγιές του Μαίναλου και το μικρό χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας που διαθέτει μοναδικές δραστηριότητες για εσάς και τους δικούς σας.

Δραστηριότητες

Περίπατος στο δρόμο της Αγάπης: Στον περισσότερο κόσμο κάνει εντύπωση η ιδιαίτερη ονομασία που έχουν δώσει για ένα απλό περίπατο μέσα σε δάσος.  Μόλις αρχίζεις να κατευθύνεσαι μέσα στο δάσος αρχίζεις να ακούς μία μαγευτική μελωδία σαν τραγούδι από πουλιά που ζουν και πετούν στην περιοχή  τα φυλλώματα των πλατάνων δημιουργούν τους δικούς ιδιαίτερους ήχους κάνοντάς μας να διαπιστώσουμε γιατί αυτό το δασάκι απέκτησε αυτό το ιδιαίτερο όνομα.

Mountain bike: Mία διαδρομή για μικρούς και μεγάλους γίνεται στους πρόποδες στην παλιά Βυτίνα.  Για Αυτούς όμως που θέλουν πιο μακρινές συγκινήσεις το δάσος της Μάνας κοντά στο χωριό Μαγουλιάνα είναι η απόλυτη διαδρομή.

Γαστρονομία

gastronomia Bυτίνα – Λεβίδι  και ορεινή απόδραση

H παραδοσιακές γεύσεις από τοπικά προϊόντα όπως τυροκομικά είδη, η και χωριάτικα λουκάνικα κερδίζουν τους λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων.
Οι χωριάτικες πίτες και οι μυρωδιές που βγαίνουν από τους ξυλόφουρνους της περιοχής σε κάνουν να θες να δοκιμάσεις όλες της τοπικές γεύσεις.

massaliatours Bυτίνα – Λεβίδι  και ορεινή απόδραση

Μπορειτε να δειτε την εκδρομη μας πατωντας ΕΔΩ