from €185,00
Το Βιβλίο Τώρα

Τριήμερη εκδρομή στην Ελλάδα και Βουλγαρία

Created with Sketch. Μελένικο, Bulgaria
Δεν Εκτίμησε

Διάρκεια

Του Άγιου πνεύματος Ημερομηνία Αναχώρησης: 11/06/2022 έως 13/06/2022

Περιοδεία Τύπου

Συγκεκριμένη Περιοδεία

Το Μέγεθος Της Ομάδας

50 ανθρώπους

Γλώσσες

Αγγλικά, Ελληνικά

Επισκόπηση

Δίκλινο Δωμάτιο: 185,00€
Τρίκλινο Δωμάτιο: 185,00 €
Μονόκλινο Δωμάτιο: 235,00  €
Παιδιά από 1 έως 4 ετών ΔΩΡΕΑΝ στο δωμάτιο των γονέων
Παιδιά από 5 έως 12 ετών 95,00 € στο δωμάτιο των γονέων

Τριήμερη εκδρομή στην Ελλάδα και Βουλγαρία
Αναβλύζοντας από τους πευκόφυτους ορεινούς όγκους των βαλκανικών βουνών και της Ροδόπης, για να συναντήσετε τα αστραφτερά μπλε της Μαύρης Θάλασσας, η Βουλγαρία προσφέρει τα πάντα από τις παραλίες με ηλιοθεραπεία έως τις συναρπαστικές ιστορικές αφηγήσεις, τις βουητικές κομματικές πόλεις σε χιονοδρομικά κέντρα σύνορα
Μοναστήρι Ρίλα:
Μονή Ρίλα
Ίσως το πιο διάσημο ανατολικό ορθόδοξο μοναστήρι στον κόσμο, η Ρίλα ανέβηκε και ανέβηκε για να γίνει ένα πραγματικό σύμβολο του βουλγαρικού έθνους.
Εισήχθη στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1983, χαιρετίστηκε για την περίεργη ανάμειξη του Mamluk, του αραβουργικού, του βυζαντινού και του ρωμανικού στυλ, και των λαμπρότερων τοιχοστασίων τοίχων, σκαλισμένα σχολαστικά και ένθετα με λαμπερό χρυσό φύλλο.
Τα επιτόπια μουσεία βοηθούν τους ταξιδιώτες να ξεδιαλύνουν τα περισσότερα από 1000 χρόνια ιστορίας που συσπειρώνονται στην περιοχή, ενώ ατελείωτες αυλές και περιστύλια διακοσμημένα με τοιχογραφίες και μεσαιωνικές σκηνές σημαίνουν ότι υπάρχει πληθώρα τέχνης και αρχιτεκτονικής για να τραβήξετε το βλέμμα.
Η τεχvητή λίμvη Κερκίvης βρίσκεται στo ΒΔ τμήμα τoυ voμoύ Σερρώv. Είvαι έvας από τoυς 10 Υγρότoπoυς Διεθvoύς Σημασίας της Ελλάδας (γvωστoί και ως Υγρότoπoι Ramsar). Επίσης είvαι μία από τις 196 Σημαvτικές Περιoχές για τα Πoυλιά της Ελλάδας (IBA), και Περιoχή Ειδικής Πρoστασίας (SPA – Οδηγία 79/409/ΕΟΚ).
Η λίμvη δημιoυργήθηκε τo 1932 με τηv κατασκευή εvός φράγματoς στov πoταμό Στρυμόvα κovτά στo χωριό Λιθότoπoς και τηv κατασκευή αvαχωμάτωv στα αvατoλικά και δυτικά. Σκoπός της δημιoυργίας της λίμvης ήταv η αvάσχεση και συγκράτηση τωv πλημμυρικώv παρoχώv τoυ Στρυμόvα, η συγκράτηση τωv φερτώv υλώv και η άρδευση της πεδιάδας τωv Σερρώv. Στηv θέση πoυ δημιoυργήθηκε, υπήρχε μία μικρή λίμvη και έλη (μόvιμα και παρoδικά).
Αν θέλετε να αναζητήσετε τις ομορφιές της Ελλάδας προγραμματίστε μια εκδρομή στα Άνω Πορόια Σερρών! Ένα χωριό με ιστορία και γραφικότητα, σε μια περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς, στους πρόποδες του όρους Μπέλλες και σε απόσταση αναπνοής από την όμορφη λίμνη Κερκίνης!
Βορειοδυτικά της λίμνης Κερκίνης, πολύ κοντά στα βόρεια σύνορα της χώρας, βρίσκεται ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Νομού Σερρών, τα Άνω Πορόια. Κατέχουν επάξια τον τίτλο του πιο αγαπημένου ίσως σερραϊκού –και όχι μόνο- προορισμού, χάρη στη γραφικότητά τους, τη φυσική ομορφιά και το καλό τους κλίμα.

Δείτε Περισσότερα

HIGHLIGHTS

 • Τριήμερη εκδρομή στην Ελλάδα και Βουλγαρία
 • Μέρη που θα επισκεφθούμε: Λίμνη Κερκίνη - Βουλγαρία - χωρίο Μελένικο - Σαντάνσκι - Μοναστήρι Ρόζεν - Άνω ποροιά Σερρών

Δρομολόγιο

1 Ημέρα
1 Ημέρα

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 06.30 π.μ και από το κέντρο της Αθήνας Όμονοια 7.00 π.μ για τα σύνορα του Προμαχώνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Στάση για μεσημεριανό στον παλαιό Παντελεήμων Πιερίας “Κρεμασμένος” στις πλαγιές του Ολύμπου, ο πανέμορφος Παλαιός Παντελεήμονας σε μαγεύει με την πρώτη ματιά. Πέτρινα σπίτια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές, λιθόκτιστα καλντερίμια, η πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια, η αναπαλαιωμένη εκκλησία, αποτελούν ένα κινηματογραφικό σκηνικό. Αναχώρηση για τα σύνορα του Προμαχώνα και το ξενοδοχείο όπου θα διανυκτερεύσουμε στη Βουλγαρία. Μόλις 15 χιλιόμετρα από την Ελλάδα , το χωριό του «κρασιού» το Μελένικο. Πολιτιστικά και ιστορικά κηρυγμένη διατηρητέα ζώνη, το Μέλνικ κουβαλά ιστορία αιώνων, σπίτια του 18ου και 19ου αιώνα, χτισμένα από πέτρα. Το Μελένικο είναι γνωστό, επίσης, για το κρασί του. Χαρακτηριστική είναι η τοπική ποικιλία, (Σιρόκα Μελνίσκα Λόζα - πλατύφυλλο κλήμα του Μέλνικ), της οποίας ο Ουίνστον Τσώρτσιλ ήταν φανατικός λάτρης. Ταχτοποίηση ξεκούραση και ελεύθερο για μια πρώτη περιήγηση στο χωριό, στις παραδοσιακές κάβες κρασιών τα πετρόκτιστα σπίτια αλλά και τις στοές κρασιών του Κορδόπουλου (Σπίτι Κορδόπουλου), Επιστροφή στο ξενοδοχείο , δείπνο διανυκτέρευση

2 Ημέρα
2 Ημέρα

Πρωινό και αναχώρηση για το μοναστήρι του Ρόζεν. Μια εκπληκτική διαδρομή μέσα σε ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον. Το μοναστήρι Ρόζεν με το αλπικό του τοπίο και τα ευρωπαϊκά μονοπάτια ολόγυρα του συναρπάζει τους επισκέπτες, η μονή χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Το μεσημέρι επίσκεψη σε οινοποιείο της περιοχής (vila melnik) το οποίο παράγει από τις καλύτερες ποιότητες κρασιού της περιοχής, περιήγηση στο οινοποιείο από τον υπεύθυνο του χώρου αλλά και γευσιγνωσία. Αναχώρηση για την λουτρόπολη του Σαντάνσκι, στο εκπληκτικό πάρκο με νερά και ιαματικές πηγές 37 βαθμών κελσίου. Ελεύθερο για περιήγηση, φαγητό και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά τα απόγευμα. Δείπνο με κρασί και ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

3 Ημέρα
3 Ημέρα

Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα του προμαχώνα όπου θα κατευθυνθούμε στη λίμνη Κερκίνη. Στον χορό των φλαμίνγκο και της φύσης, πελεκάνοι και κορμοράνοι πηγαινοέρχονται για ψάρεμα. Στα παραλίμνια λιβάδια της Κερκίνης καταγράφεται o μεγαλύτερoς αριθμός βoυβαλιώv στην Ελλάδα, τα οποία είναι ζώα προσαρμοσμένα vα ζούνε ελεύθερα σε υγροτόπους. Ελεύθερο για βαρκάδα η ιππασία αλλά και προτείνουμε να δοκιμάσετε ένα παγωτό από γάλα βουβάλου η ρυζόγαλο και διάφορα άλλα προϊόντα. Αναχώρηση για ακόμα ένα παραδεισένιο τόπο τα Άνω Πορόια Σερρών. Ένα χωριό με ιστορία και γραφικότητα, σε μια περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς, στους πρόποδες του όρους Μπέλλες και σε απόσταση αναπνοής από την όμορφη λίμνη Κερκίνης!
Ελεύθερο για φαγητό ανάμεσα στους ήχους της φύσης, των νερών που τρέχουν ασταμάτητα από τις πλαγιές του όρους Μπέλες κάτω από τον ίσκιο των Θεόρατων Πλατανιών.

Συμπεριλαμβάνονται/Εξαιρούνται

 • Τις Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν
 • 2 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Elli Greco Hotel στο χωριό Μελένικο
 • 2 Πρωινά
 • 2 Δείπνα
 • Γλέντι με ζωντανή μουσική με άφθονο κρασι
 • Περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Συνοδός του γραφείου μας
 • Ελληνόφωνος Ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ
 • Ξενάγηση στην Βίλα κρασιού στο χωριό Μελένικο
 • Εισιτήρια σε χώρους η μουσεία
 • Ότι αναφέρετε ως προαιρετικό
 • Ο φόρος διαμονής όπου καταβάλετε στο ξενοδοχείο

Διάρκεια

Οργανωμένη (Συγκεκριμένη Ημερομηνία)
Πολυήμερη

Γλώσσα

Αγγλικά
Ελληνικά

Περιοδεία του Καταλύματος

Created with Sketch. Μελένικο, Bulgaria

Συχνές ερωτήσεις

Πώς μπορώ να κάνω κράτηση στην συγκεκριμένη με εκδρομή?
Πολύ εύκολα κάνεις κράτηση μέσα από την ιστοσελίδα μας , γράφοντας τα απαραίτητα στοιχεία που ζητάει. Μπορείς όμως για να μην ταλαιπώρησε να μας καλέσεις στο 2106001810 ή 2294088440 και ένας από τους εκπροσώπους του γραφείου μας θα σε εξυπηρέτηση εύκολα και γρήγορα.
Από που γίνονται οι Αναχωρήσεις ?
Οι αναχωρήσεις γίνονται από τα γραφεία μας στο Χαλάνδρι και Αρτέμιδα, και από Αθήνα από το σημείο μετρό Ομόνοιας.
Θα υπάρχει συνοδός σε όλοι την διάρκεια τις εκδρομής?
Ναι για ότι θελήσετε.
Ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδέψω?
Για τους Έλληνες υπηκόους χρειάζεται να έχουν στην κατοχή τους την νέα ταυτότητα με τους λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύει
Για τα παιδιά που δεν διαθέτουν ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους διαβατήριο σε ισχύει
Για τους πελάτες με ιθαγένεια εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητο διαβατήριο σε ισχύει.
Σε πιο ξενοδοχέιο μένουμε?
Το ξενοδοχείο λέγεται Elli Greco Hotel 3*.
υτό το κατάλυμα απέχει 1 λεπτό με τα πόδια από την παραλία. Το Elli Greco Hotel προσφέρει κήπο με εξωτερική πισίνα με φόντο το όρος Πιρίν. Διαθέτει κέντρο ευεξίας, ενώ όλα τα δωμάτια έχουν ιδιωτικό μπαλκόνι. Παρέχεται δωρεάν Wi-Fi.
Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με κλιματισμό, καλωδιακή τηλεόραση και ψυγείο. Ορισμένα έχουν θέα στον ποταμό Melnik, ενώ άλλα βλέπουν στο Φρούριο του Δεσπότη Σλαβ.
Το εστιατόριο προσφέρει πιάτα βουλγαρικής κουζίνας και τοπικά κρασιά. Η σκεπαστή βεράντα του εστιατορίου βλέπει στον κήπο και την πισίνα. Εκεί σερβίρονται τα γεύματα κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών.
Το κέντρο ευεξίας περιλαμβάνει υδρομασάζ με DVD player, σάουνα και χαμάμ. Παρέχονται επίσης υπηρεσίες μασάζ.
Κι αν το όνομα του ξενοδοχείου σας φέρνει στο νου τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο (El Greco), σωστά μαντέψατε…  Για έναν Έλληνα που… ζωγραφίζει στο τουριστικό τοπίο της Βουλγαρίας πρόκειται –απλώς συνδύασε έξυπνα στον τίτλο του δημιουργήματός του, την εθνικότητά του με το μικρό όνομα της (Βουλγάρας) γυναίκας του. Μαζί της, εξάλλου, έδωσε τη μάχη τα τρία τελευταία χρόνια για να πετύχουν ένα μικρό θαύμα στον πιο αξιόλογο παραδοσιακό οικισμό της Βουλγαρίας: το Μελνίκ για τους γείτονες ή Μελένικο για μας –με τη μακραίωνη ελληνική παράδοση και το φημισμένο κόκκινο κρασί.
Created with Sketch.
από €185,00

Έρευνα

Θα μπορούσε επίσης να αρέσει