Αξιοθέατα

Οδοντωτός : Ο οδοντωτός είναι ο σιδηρόδρομος που ενώνει Διακοπτό – Καλαβρύτων. Μιλάμε για μία ονειρική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους , το μοναδικό αυτό τρενάκι ταξιδεύει μέσα στην φύση και περνά από σήραγγες κάτω από γέφυρες , μέσα από δάση και πάνω από το ποτάμι του Βουραικού με τους μαγευτικούς καταρράκτες . Η διαδρομή του ιδιαίτερου αυτού ταξιδιού με τρένο , έχει αφετηρία από το Διακοπτό και τερματικό σταθμό τα Καλάβρυτα ενώ το κόστος του είναι μόλις 19,00€

Μέγα σπήλαιο : Αναφορές από κατοίκους μιλούν για κάτι το ξεχωριστό που πραγματικά αν δεν το δείτε με τα μάτια σας δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε. Το μοναστήρι που συναντάμε κόβει την ανάσα διότι είναι χτισμένο στην άκρη του γκρεμού σε υψόμετρο 940 μέτρα Αναμφισβήτητα θεωρείτε ένα μικρό θαύμα της περιοχής που συνδυάζει την άγρια ομορφιά της φύσης και την θέληση για δημιουργία του ανθρώπου.

Αγία Λαύρα: Σε απόσταση αναπνοής από τα Καλάβρυτα το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας έχει αφήσει το δικό του στίγμα στις σελίδες της ιστορίας μας . Η Αγία Λαύρα σύμφωνα με της ιστορικές γραφές είναι το σημείο έναρξης της Ελληνικής επανάστασης του 1821 . Η μονή κατασκευάστηκε από ένα ασκητή του αγίου όρους το 961 μ.χ και τα θαύματα της συνεχίσουν έως και σήμερα.

Δραστηριότητες

xionodromiko-kentro-kalavriton Kαλάβρυτα | Το ξεχωριστό ταξίδι στη φύση

Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων: Tο κέντρο απέχει μόλις ένα τεταρτάκι από το χωριό και διαθέτει την μεγαλύτερη χιονοδρομική πίστα για ski στην Ελλάδα κάνοντας το πόλο έλξεις για τους λάτρεις του ski. Για τους λιγότερο τολμηρούς θα πρότεινα ένα ζεστό ρόφημα θαυμάζοντας της βουνοκορφές του Χέλμου και χαλάρωση στα σαλέ της περιοχής.

Γαστρονομία

gastronomia Kαλάβρυτα | Το ξεχωριστό ταξίδι στη φύση

Όπως τα περισσότερα ορεινά χωριά τα Καλάβρυτα έχουν μοναδική κουζίνα . Δοκιμάστε λοιπόν από ψητά (Αρνάκι στο πήλινο , κοντοσούβλι και κατσικάκι με λαδορίγανη)
Πάρτε μια γεύση από της παραδοσιακές πίτες της περιοχής αλλά και την φέτα Καλαβρύτων με σουσάμι και μέλι.

massaliatours Kαλάβρυτα | Το ξεχωριστό ταξίδι στη φύση

Μπορειτε να δειτε την εκδρομη μας πατωντας ΕΔΩ