Αξιοθέατα

Προυσός: Χτισμένο πάνω στην άκρη του γκρεμού το μοναστήρι στη Προυσό αποτελεί άλλο ένα κόσμημα τέχνης αλλά και φύσης για όσους το συναντούν. Στο εσωτερικό και το εξωτερικό του χώρου βλέπουμε ιστορικά κειμήλια όπως το άρμα και το σπαθί του Καραϊσκάκη. Το 1821 αποτέλεσε στρατηγείο για την ελληνική επανάσταση. Το μοναστήρι ξεκινά να χτίζεται στης αρχές του 12 αιώνα, η αρχική του ονομασία ήταν μονή πυρσού αλλά με την πάροδο του χρόνου αυτό αλλάζει και παίρνει την οριστική του ονομασία μονή Προυσό λόγο της κακόηχης προφοράς .
Κορυσχάδες: Ένα ιστορικό γραφικό χωριό με μεγάλη ιστορία, το μουσείο εθνικής αντίστασης ξυπνάει συναισθήματα από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την σημαντικότερη εποχή της ιστορίας μας. Το χωριό βρίσκετε δίπλα στο μαγευτικό φαράγγι με την ονομασία πέρα βρέχει το οποίο απαρτίζεται τεράστια πλατάνια και έλατα.
Λίμνη Κρεμαστών: Αποτελεί σημείο συνάντησης τον ποταμών Αχελώου Ταυρωπού και Αγραφιώτη. Ανάλογα με της καιρικές συνθήκες η όχθες δημιουργούν μικρές λίμνες καθώς τα ύδατα άλλοτε καλύπτουν την ακτή άλλοτε υποχωρούν. Η συγκεκριμένη τεχνητή λίμνη αποτελεί την μεγαλύτερη στην χώρα μας και κατασκευάστηκε το 1965. Η λίμνη βρίσκετε ανάμεσα στου νομούς της Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας.

Δραστηριότητες

Montain Bike: Kάντε βόλτα μέσα στο δάσος η στα τοπικά χωριά με οργανωμένα προγράμματα καθημερινών εξορμήσεων. Ανακαλύψτε μοναδικά μονοπάτια στη φύση που θα σας μαγέψουν καθώς τα διασχίζετε με το ποδήλατό σας.
Χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου: Με το υψόμετρο να φτάνει τα 1800 μέτρα και το κάτασπρο τοπίο να μας συναρπάζει, το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου μας χαρίζει την χειμερινή περίοδο μοναδικές δραστηριότητες και ανεκτίμητες εικόνες. Στο χιονοδρομικό μπορείτε να ακολουθήσετε προγράμματα πεζοπορίας, rafting, καyak, ιππασίας, αναρρίχησης αλλά και βόλτας με 4 X 4 τζιπ για τους λιγότερο extreme. Επιπλέον μπορείς να κάνεις σκι η να νοικιάσεις jet η έλκηθρο.

Γαστρονομία

gastronomia Kαρπενήσι | Ευρυτανία ο ορεινός θησαυρός τη Ελλάδος

Oι αναρίθμητες επιλογές που έχουμε στο Καρπενήσι είναι:
1) Τα τυροκομικά είδη όπως το κατίκι και η τοπική φέτα
2) Ποταμίσια πέστροφα ένα από τα πιο γευστικά πιάτα του Καρπενησίου
3) Λουκάνικο Ευρυτανίας ένας πικάντικος θησαυρός παραγωγής τον τοπικών κατοίκων
4) Ψητά παιδάκια η και μοσχαρίσιες γάλακτος στο κάρβουνο και τέλος
5) Οι τοπικές κρεατόσουπες που μας ζεσταίνουν την χειμερινή περίοδο χαρίζοντάς μας μοναδικές γεύσεις

massaliatours Kαρπενήσι | Ευρυτανία ο ορεινός θησαυρός τη Ελλάδος

Μπορειτε να δειτε την εκδρομη μας πατωντας ΕΔΩ