Αξιοθέατα

Τα Τριζόνια αποτελούν ένα καταπράσινο παραλιακό θέρετρο στης ακτές του Κορινθιακού κόλπου.  Αποτελεί το μεγαλύτερο νησάκι του κορινθιακού και διακαή πόθο όπως λένε ιστορίες του μεγαλύτερου ΄Έλληνα της σύγχρονης εποχής του Αριστοτέλη Ωνάση.  Οι κάτοικοι του νησιού ανέρχονται στους 160 και τα χρώματα που απαρτίζουν το χωριό είναι μαγευτικά.

Ακτές Φωκίδας : Oι Ακτές Φωκίδας βρίσκονται σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από τα Τριζόνια. Απαρτίζονται από δύο γραφικά χωρία την Σπηλιά και την Γλυφάδα. Τα δύο μικρά αυτά χωριουδάκια είναι ιδανικά για μία μονοήμερη εξόρμηση εφόσον διαμένετε στα Τριζόνια.

Δραστηριότητες

Πεζοπορία: H Bασική δραστηριότητα που έχουμε όταν επισκεφθούμε αυτό το κομμάτι του Κορινθιακού, είναι μία πρωινή η και απογευματινή πεζοπορία στο καταπράσινο δασάκι και στα γραφικά σοκάκια του χωριού.  Το Μαγευτικό αυτό μέρος  θυμίζει πίνακα ζωγραφικής τόσο ζωντανό που θέλεις να μείνεις μόνιμα εκεί. Προτού αναρωτηθείτε γιατί δεν βλέπεται αυτοκίνητα να σας πω πως απαγορεύονται διά νόμου στο αγαπημένο νησί των ντόπιων και από τις δύο πλευρές – και από τη Φωκίδα και από την Αχαΐα.

Κολύμβηση: Τα τριζόνια διαθέτουν αναμφισβήτητα εντυπωσιακές παραλίες με μοναδικά νερά που πρέπει να κολυμπήσετε. Θεωρείτε πρώτη επιλογή στον κορινθιακού με βάση της τελευταίες δημοσκοπήσεις της περιοχής .

gastronomia Tριζόνια | O Κορινθιακός και ο διακαής πόθος του Ωνάση

H Θαλάσσια κουζίνα της περιοχής είναι εξαιρετική.  Διαθέτη μεγάλη ποικιλία από ψητά τηγανητά λεμονάτα αλλά και κοκκινιστά πιάτα. Η Γαστρονομικές σας επιλογές δεν περιορίζονται μόνο με είδη ψαρικών επιλογών αλλά και οστρακοειδών όπως καβούρια,  γαρίδες και καραβίδες.

massaliatours Tριζόνια | O Κορινθιακός και ο διακαής πόθος του Ωνάση

Μπορειτε να δειτε την εκδρομη μας πατωντας ΕΔΩ