from €10,00
Το Βιβλίο Τώρα

Μονοήμερη εκδρομή Μονή Θεογεννήτορος – Ωρωπός

Created with Sketch. Ιερά Μονή Θεογεννήτορος, Ethniki Odos 2, Nea Chili, Greece
Δεν Εκτίμησε

Διάρκεια

Ημερομηνία Αναχώρησης: 08/05/2022

Περιοδεία Τύπου

Ημερήσια Εκδρομή

Το Μέγεθος Της Ομάδας

50 ανθρώπους

Γλώσσες

Ελληνικά

Επισκόπηση

Μονοήμερη εκδρομή Μονή Θεογεννήτορος – Ωρωπός
Η γυναικεία Ιερά Κοινοβιακή Μονή Θεογεννήτορος  στον Αυλώνα Αττικής που εορτάζει την «Κυριακή των Μυροφόρων» και είναι αφιερωμένη στην Πρώτη των Μυροφόρων, την Παναγία μας. Την δεύτερη Κυριακή μετά το Πάσχα (8 Μαΐου 2022) τιμώνται οι Μυροφόρες, οι ευσεβείς εκείνες γυναίκες, οι οποίες παρακολούθησαν τη διδασκαλία και τη δημόσια δράση του Ιησού Χριστού με χαρακτηριστική αφοσίωση, επιμελήθηκαν και άλειψαν με αρώματα το σώμα του Ιησού κατά την ταφή του και αξιώθηκαν να πληροφορηθούν πρώτες από τον άγγελο την Ανάστασή Του. Γι’ αυτό προς τιμήν τους η ημέρα αυτή ονομάζεται Κυριακή των Μυροφόρων.

Κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής μετά τη θεία Λειτουργία, ακολουθεί λιτανεία όπου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής και με την παρουσία τμημάτων του στρατού ξηράς που αποδίδουν τιμές, άνδρες και γυναίκες ντυμένοι με την παραδοσιακή στολή των Ποντίων κρατούν και συνοδεύουν την εικόνα της Παναγίας, ενώ ένα ελικόπτερο σε χαμηλό ύψος ραίνει την θαυματουργή εικόνα και τον κόσμο με άνθη. Λέγεται πως ο πιλότος του ελικοπτέρου πραγματοποιεί κάθε χρόνο αυτή την πράξη ως εκπλήρωση του τάματος προς την Παναγία Θεογεννήτορα για την σωτηρία της κόρης του. Μετά την λιτανεία και αφού θα μοιρασθεί το Αντίδωρο ακολουθεί δωρεάν φαγητό με κρασί και γλυκό προς όλους τους προσκυνητές.

Δείτε Περισσότερα

HIGHLIGHTS

  • Μονοήμερη εκδρομή Μονή Θεογεννήτορος - Ωρωπός
  • Μέρη που θα επισκεφθούμε: Μονή Θεογεννήτορος Αυλώνα - Ωρωπός
  • Φαντασμαγορικό θέαμα με ροδοπέταλα τα οποία ραίνει ελικόπτερο

Δρομολόγιο

Ημερήσιο πρόγραμμα
Ημερήσιο πρόγραμμα

Αναχώρηση στις 08.00 π.μ. από τα γραφεία μας και από το κέντρο της Αθήνας στην περιοχή της Ομόνοιας στις 08:30 π.μ.. Η πρώτη επίσκεψη θα γίνει στην γυναικεία Ιερά Μονή Θεογεννήτορος. Εκεί θα έχουμε τον χρόνο να παρακολουθήσουμε την λιτανεία και την περιφορά της Εικόνας, στην οποία παρευρίσκεται Ρώσικη ακολουθία καθώς ένα ελικόπτερο ραίνει με ροδοπέταλα την Άγια εικόνα.
Το θέαμα αυτό αυτό οφείλεται σε ένα γεγονός που βίωσε ο ίδιος ο πιλότος έχοντας άρρωστη την κόρη του από ανίατη ασθένεια, η οποία θεραπεύτηκε μετά από προσευχές στη συγκεκριμένη Μονή την Παραμονή της εορτής. Ένα μαγευτικό σκηνικό που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι από όλα τα πλάτη και μήκη της γης. Μετά από αυτή το φαντασμαγορικό θείο γεγονός θα επισκεφτούμε τον Ωρωπό όπου και θα απολαύσουμε τον απογευματινό καφέ. Τέλος, θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα.

Συμπεριλαμβάνονται/Εξαιρούνται

  • Πολυτελές πούλμαν της εταιρείας μας
  • Συνοδός της εταιρείας μας
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Ατομικά Έξοδα
  • Ό,τι αναγράφεται ως ¨προεραιτικό¨ στο πρόγραμμα
  • Είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Διάρκεια

Ημερήσια
Οργανωμένη (Συγκεκριμένη Ημερομηνία)

Γλώσσα

Ελληνικά

Περιοδεία του Καταλύματος

Created with Sketch. Ιερά Μονή Θεογεννήτορος, Ethniki Odos 2, Nea Chili, Greece

Συχνές ερωτήσεις

Από που γίνονται οι Αναχωρήσεις ;
Οι αναχωρήσεις γίνονται από τα γραφεία μας στην Αρτέμιδα και Χαλάνδρι, και από το κέντρο της Αθήνας στο σταθμό μέτρο ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Θα υπάρχει συνοδός σε όλοι την διάρκεια τις εκδρομής ;
Ναι, για ότι θελήσετε.
Μέσα στην τιμή υπάρχει και φαγητό ;
Όχι, το φαγητό στην συγκεκριμένη εκδρομή είναι ατομικά έξοδα.
Πώς μπορώ να κάνω κράτηση στην συγκεκριμένη με εκδρομή ;
Πολύ εύκολα κάνεις κράτηση μέσα από την ιστοσελίδα μας , γράφοντας τα απαραίτητα στοιχεία που ζητάει. Μπορείς όμως για να μην ταλαιπώρησε να μας καλέσεις στο 2106001810 ή 2294088440 και ένας από τους εκπροσώπους του γραφείου μας θα σε εξυπηρέτηση εύκολα και γρήγορα.
Created with Sketch.
από €10,00

Έρευνα