από 0 κριτική
Hμερομηνία Αναχώρησης: 30/5 - 1/06/2026
Συγκεκριμένη ξενάγηση
50 άτομα
___
Αναχωρούμε για την Εκδρομή Λευκάδα-Πρέβεζα 06:50 το πρωί από το Γραφείο μας & 08:00 από Ομόνοια, για το ύψος του Κιάτου όπου θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για Ρίο- Αντίρριο και διαμέσου μιας πανέμορφης διαδρομής καταλήγουμε στην πόλη της Πρέβεζας μια πόλη με ατμόσφαιρα νησιού, γραφική ,χαρούμενη ,με αξιοθέατα που μαρτυρούν μια ιστορία αιώνων, στη σκιά τριών κάστρων, που βρέχει τα πόδια της σε δύο θάλασσες και στολίζει τους δρόμους της με ηπειρώτικες, οθωμανικές και βενετσιάνικες αναφορές. Μια πόλη με ιστορικό κέντρο, ιδανική για βόλτες με φόντο το ηλιοβασίλεμα, και πανέμορφα αξιοθέατα γύρω της. Ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της παλιάς πόλης, είναι ο Ενετικός Πύργος του Ρολογιού, με το ηλιακό του ρολόι που χρονολογείται από το 1752. Στον αντίποδα των στενών πλακόστρωτων καλτεριμιών , στην κάτω πλευρά βρίσκεται η επίσης πεζοδρομημένη προκυμαία της πόλης, με τα χαριτωμένα café και τα ταβερνάκια της να αγναντεύουν τα ιστιοφόρα της μαρίνας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας γεύμα . Ύστερα αναχωρούμε για την πόλη της Λευκάδας με τα όμορφα χρωματιστά σπίτια, τις πανέμορφες παραλίες και τα υπέροχα τοπία και κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο μας, για τακτοποίηση ,χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και το βράδυ μπορείτε να χαρείτε την πόλη όπως εσείς επιθυμείτε .
Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για Νυδρι για την προαιρετική ημερήσια κρουαζιέρα μας στα μαγευτικά νησιά - Ιθάκη - Κεφαλονιά.
Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση.
Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας θα έχουμε λεπτομερή ξενάγηση.
Πρώτος μας σταθμός στο Πόρτο Κατσίκι αποτελεί μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδος.
Παραμονή για μπάνιο.
Συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο Αποτελεί τηνπιο κοσμοπολίτικη περιοχή της Κεφαλονιάς της Παραμονή στον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό για περιήγηση και γεύμα. Συνεχίζουμε με το πλοίο για την πατρίδα του Οδυσσέα, την Ιθάκη όπου θα έχουμε Παραμονή. Στη συνέχεια για Μεγανήσι μια μικρή στάση για φωτογραφίες Το σπήλαιο «Παπανικολής συνεχίζουμε για το νησί του Ωνάση, τον Σκορπιό.
Θα κάνουμε μπάνιο σε μία από τις παραλίες που έκανε και ο Ωνάσης.
Το νησάκι Μαδουρή είναι Εκεί μεγάλωσε και έζησε ο ποιητής τέλος άφιξη στο Νυδρί το απόγευμα, θα παραμείνουμε για μια βόλτα και βραδινό προαιρετικό γεύμα.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας επίσκεψη στην Μονή Φανερωμένης που αποτελεί θρησκευτικό κέντρο του νησιού.
Στη συνέχεια κοσμοπολίτικο παραλιακό θέρετρο Αγ. Νικήτα.
Παραμονή για μπάνιο και γεύμα.
Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.