από 0 κριτική
Ημ/νία Αναχώρησης : Aπο 27/08/26 Έως 30/08/26
Συγκεκριμένη ξενάγηση
50 άτομα
___
Αναχωρούμε για την Εκδρομή στην Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη 07.00 το πρωί το γραφείο μας & από ομόνοια. Η πρώτη μας στάση για καφέ θα είναι στο ύψος της Λαμίας. ‘Έπειτα πραγματοποιούμε μία επιπλέον στάση για μεσημεριανό γεύμα και συνεχίζουμε για τη Θεσσαλονίκη και την όμορφη περιοχή της Αγίας Τριάδας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Sun Beach Hotel 4★. Ακολουθεί Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή μπάνιο στην παραλία προαιρετικά. Νωρίς το βραδάκι ακολουθεί Δείπνο και διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας περνώντας από Πολύγυρο, Ιερισσό και Νέα Ρόδα για να καταλήξουμε στην Ουρανούπολη. Επιβίβαση για όσους το επιθυμούν στα τοπικά καράβια, για να κάνουμε την κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος (προαιρετικά έξοδα ατομικά ). Στην Κρουαζιέρα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη χερσόνησο του Άθω και να δούμε από απόσταση τις Μονές Δοχειαρίου, Ξενοφώντος, Σίμωνος και Παντελεήμωνος. Μετά το τέλος της κρου0αζιέρας επιστρέφουμε στην Ουρανούπολη με χρόνο για μεσημεριανό γεύμα. Νωρίς το απόγευμα παίρνομε τον δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο μας μέσο μιας πανέμορφης διαδρομής από τη Σίβηρη, τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής και το Πευκοχώρι, απολαμβάνοντας τα μαγευτικά τοπία της Κασσάνδρας. Τέλος δείπνο και Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό αναχώρηση για ολοήμερη περιήγηση στη μαγευτική χερσόνησο της Σιθωνίας. Διασχίζοντας τα πανέμορφα ανατολικά παράλια της Χαλκιδικής, περνάμε από τον Όρμο Παναγιάς, τη Βουρβουρού και τη Σάρτη, με ενδιάμεσες στάσεις για φωτογραφίες και βόλτα. Καταλήγουμε στο γραφικό Πόρτο Κουφό, όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και προαιρετικό γεύμα δίπλα στη θάλασσα. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ στην κοσμοπολίτικη παραλία του Νέου Μαρμαρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου θα επισκεφθούμε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου, στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.
Σημείωση για την είσοδο στο μοναστήρι:
Οι γυναίκες πρέπει να φορούν μακριά φούστα ή φόρεμα. Δεν επιτρέπονται παντελόνια, κοντές φούστες ή αποκαλυπτικά ρούχα. Το μοναστήρι δεν παρέχει φούστες ή μαντήλια. Αντίστοιχα, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άνδρες με βερμούδες, κοντά παντελόνια ή αμάνικα. Οι κανόνες ισχύουν και για τα παιδιά.
Στη συνέχεια αναχωρούμε για τους Νέους Πόρους, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο, βόλτα και προαιρετικό μεσημεριανό γεύμα δίπλα στη θάλασσα. Έπειτα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.