Συχνές ερωτήσεις για Αεροπορικές & Οδικές εκδρομές

Δοκιμάστε το τοπικό φαγητό
Μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις μου από το πρώτο έτος των ταξιδιών μου ήταν ότι δεν ήμουν αρκετά γενναίος για να δοκιμάσω κάποιο τοπικό φαγητό. Με έθεσα ένα εκλεκτό φαγητό και αυτό, σε συνδυασμό με εξασθενητικό άγχος και διατροφική διαταραχή, μου οδήγησε να πιστεύω ότι θα ήμουν είτε μίσος είτε αλλεργικός σε οτιδήποτε δεν είχα δοκιμάσει πριν. Ήμουν έτσι, τόσο λάθος. Το φαγητό είναι πλέον ο απόλυτα αγαπημένος μου τρόπος να γνωρίσω καλύτερα ένα μέρος. Μου αρέσει να δοκιμάζω νέα πράγματα και έχω βρει χιλιάδες εκπληκτικά πιάτα που ποτέ δεν θα είχα ανακαλύψει αν θα συνεχίσω να τρώω από σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμο. Προσπαθώντας να δοκιμάσετε νέα τρόφιμα δεν είναι τρομακτικό, και θα οικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη σας καθώς αγαπάτε όλο και περισσότερα πράγματα. Δοκιμάστε τα πάντα, ακόμα κι αν δεν έχετε ιδέα τι είναι. Σας υπόσχομαι ότι δεν θα το μετανιώσετε.
Μάθετε λίγα λόγια της γλώσσας σε κάθε χώρα που επισκέπτεστε
Θα κερδίσετε περισσότερο σεβασμό από τους ντόπιους αν μπορείτε τουλάχιστον να πείτε γεια σας, παρακαλώ, συγγνώμη και σας ευχαριστώ. Σε αυτό το σημείωμα, θυμηθείτε: αν δεν μιλάτε τη γλώσσα, είναι το δικό σας πρόβλημα, όχι το δικό τους. Και παρακαλώ μην ξεκινήσετε να μιλάτε πιο δυνατά για να καταλάβετε τον εαυτό σας. Δοκιμάστε να μιμηθείτε αντ 'αυτού ή χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή μετάφρασης στο τηλέφωνό σας.
Όσο μικρότερο είναι το μενού, τόσο καλύτερα είναι το εστιατόριο
Γι 'αυτό το φαγητό στο δρόμο είναι τόσο νόστιμο! Ενώ ταξιδεύετε, αναζητήστε μέρη που κάνουν μόνο μια χούφτα πιάτων παρά να προσφέρουν 500 επιλογές. Υπάρχει μια καλύτερη πιθανότητα να σκοντάψει σε ένα καταπληκτικό πιάτο όταν κάποιος κάνει μόνο αυτό ένα ενιαίο πράγμα όλη την ημέρα καθημερινά!
Μην αλλάζετε το νόμισμά σας στο αεροδρόμιο
Εκεί θα πάρετε τις χειρότερες συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Φορέστε σαγιονάρες στα ντους του ξενώνα
Φανταστείτε αρκετές δωδεκάδες ανθρώπους που στέκονται σε ένα ντους κάθε μέρα - κρατήστε τα πόδια σας προστατευμένα από τα άσχημα πράγματα και φοράτε τα σαγιονάρες σας κάθε φορά που κάνετε ντους.
Να είστε ευγενικοί και να χαμογελάτε συχνά
Θα είστε πιο προσιτοί, θα είναι ευκολότερο να κάνετε φίλους ταξιδιού και οι ντόπιοι θα σας ζεσταίνουν. Το να είσαι αγενής και να κοιτάς γκρινιάρης δεν θα φέρει τίποτα καλό στο δρόμο σου.
Πίνετε περισσότερο νερό
Πιθανόν να μην πίνετε αρκετά, ειδικά αν ταξιδεύετε σε ζεστές, υγρές χώρες. Αν μπορείτε να πιείτε το νερό της βρύσης, αξιοποιήστε στο έπακρο και πάρτε τα δύο λίτρα νερού σας την ημέρα. Εάν όχι, βοηθήστε στο περιβάλλον φέρνοντας ένα Ste ripen μαζί, αντί να αγοράσετε δεκάδες πλαστικές φιάλες νερού - ένα Steripen σκοτώνει πάνω από 99,9% επιβλαβείς μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των giardia, των βακτηριδίων, των ιών και των πρωτόζωων, καθιστώντας το νερό της βρύσης ασφαλές για κατανάλωση.
Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου σας
Δεν θα είστε σε θέση να ταξιδέψετε αν έχετε ισχύ λιγότερο από έξι μήνες στο διαβατήριό σας! Οι φίλοι μου έχουν γυρίσει στο αεροδρόμιο επειδή δεν συνειδητοποίησαν ότι το διαβατήριό τους έκλεισε σύντομα.
Μην ξεχνάτε πόσο τυχερός είστε
Εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να ταξιδέψετε, είστε πιο τυχεροί από ένα τεράστιο κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού. Να είστε ευγνώμονες που γεννήσατε σε μια χώρα που είναι ασφαλής και σταθερή. Να είστε ευγνώμονες ότι έχετε ένα διαβατήριο που σας επιτρέπει να ταξιδεύετε εύκολα. Να είστε ευγνώμων ότι έχετε την υγεία σας. Να είστε ευγνώμονες ότι μπορείτε να βρείτε μια δουλειά. ότι είχατε τη δυνατότητα να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα για να ταξιδέψετε. Ναι, δούλεψε σκληρά για να φτάσετε σε αυτό το σημείο, αλλά εξακολουθείτε να είστε απίστευτα προνομιούχος. Μην το ξεχάσεις ποτέ.