from €22,00
Ερευνα

Μονοήμερη εκδρομή στην Λίμνη Τσιβλού και Ζαρούχλα!

Λίμνη Τσιβλού, Akrata, Greece
Δεν έχει αξιολογηθεί
Διάρκεια

Ημερομηνία Αναχώρησης: 21/04/2024

Τύπος ξενάγησης

Συγκεκριμένη ξενάγηση

Μέγεθος ομάδας

50 άτομα

Γλώσσες

Ελληνικά

[vc_row][vc_column][vc_tta_tabs style=”modern” color=”blue” active_section=”1″][vc_tta_section i_icon_fontawesome=”fas fa-euro-sign” add_icon=”true” title=”Τιμοκατάλογος” tab_id=”1649169474120-ada595f3-2f1c”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section i_icon_fontawesome=”fas fa-info-circle” add_icon=”true” title=”Πληροφορίες” tab_id=”1649169282194-fddab2e2-6b8c”][vc_column_text]Μονοήμερη εκδρομή στην Λίμνη Τσιβλού και Ζαρούχλα.

Η Λίμνη Τσιβλού στην Αχαΐα είναι από τα πιο όμορφα σημεία της Πελοποννήσου, και ταυτόχρονα είναι ένα μέρος με ιδιαίτερη ιστορία.Φτάσαμε εκεί από τον επαρχιακό δρόμο Ακράτας- Ζαρούχλας. Βρισκόμαστε σε υψόμετρο περίπου 750 μέτρων. Το τοπίο είναι πανέμορφο, τα δάση της περιοχής είναι ιδιαίτερα πυκνά. Η μέρα είναι ηλιόλουστη, το νερό της λίμνης γαλήνιο. Τίποτα δεν μαρτυρά τα όσα εντυπωσιακά αλλά και βίαια έγιναν εδώ λίγο παραπάνω από έναν αιώνα πριν.

Η καταστροφή που γέννησε τη λίμνη
Στις 24 Μαρτίου το χωριό ξυπνάει από πυκνούς κρότους και δονήσεις. Οι κάτοικοι παίρνουν τη σοφή απόφαση να το εγκαταλείψουν προσπαθώντας ταυτόχρονα να σώσουν ότι μπορούν από τα ζώα και τις περιουσίες τους. Λίγες ώρες αργότερα έρχεται η καταστροφή. Τα σπίτια παρασύρονται από τεράστιες ποσότητες χώματος. Η Συλίβαινα δεν υπάρχει πια, ενώ τα χώματα καλύπτουν και τα σπίτια της κάτω γειτονιάς του χωριού Τσιβλός (το οποίο έδωσε τελικά το όνομα στη λίμνη). Ευτυχώς, οι ανθρώπινες απώλειες ήταν ελάχιστες, με την επικρατέστερη εκδοχή να κάνει λόγο για 4 νεκρούς. Τα χώματα έφραξαν την κοίτη του ποταμού Κράθη, τα νερά του εγκλωβίστηκαν σε δύο φυσικές λεκάνες. Η μία από αυτές δεν υπάρχει πια καθώς το φυσικό της φράγμα διαλύθηκε από το ποτάμι την επόμενη χρονιά[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section i_icon_fontawesome=”fas fa-bus” add_icon=”true” title=”Μονοήμερη εκδρομή στην Λίμνη Τσιβλού και Ζαρούχλα” tab_id=”1649169282207-aae20ce8-3a8a”][vc_column_text]

Μονοήμερη εκδρομή στην Λίμνη Τσιβλού και Ζαρούχλα
Μονοήμερη εκδρομή στην Λίμνη Τσιβλού και Ζαρούχλα Μονοήμερη εκδρομή στην Λίμνη Τσιβλού και Ζαρούχλα!

[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][/vc_column][/vc_row]

Δείτε περισσότερα

Καλύτερες στιγμές

  • Ζαρούχλα - Λίμνη Τσιβλού ένας παράδεισος στον Χελμό
  • Ζαρούχλα,μοναδικό τοπίο στην ορεινή Πελοπόννησο
  • Μονοήμερη εκδρομή στην Λίμνη Τσιβλού και Ζαρούχλα

Πρόγραμμα εκδρομής
Πρόγραμμα εκδρομής

Αναχώρηση 7.00 π.μ από το Γραφείο μας και 08.00 π.μ από ομόνοια θα κάνουμε μια στάση καθοδόν για καφέ στη συνέχεια , ΑΚΡΑΤΑ και από εκεί ανηφορίζουμε για ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ Παραμονή στην μαγευτική τοποθεσία όπου συνδυάζει το υγρό στοιχείο µε τον καταπράσινο περίγυρο των βουνών και αποτελεί παράλληλα και σπουδαίο υγροβιότοπο, Κατόπιν για τη γραφική ΖΑΡΟΥΧΛΑ γεύμα(προαιρετικό) στο όμορφο χωριό µε τα τρεχούμενα νερά και το δάσος από έλατα και καστανιές στις πλαγιές των Αροανίων σε υψόμετρο 1037 μ. προαιρετικά μπορείτε , όσοι επιθυμείτε να επισκεφθείτε το κτήμα “Νύμφες“ για να περάσετε μία υπέροχη εμπειρία μέσα στη φύση! Να κάνετε προαιρετικά βόλτα με γουρούνα μέσα από πανέμορφες διαδρομές (20-30 λεπτά), ιππασία περνώντας από ρυάκια και δάση (15-20 λεπτά), και τοξοβολία!
Αφού όλοι ολοκληρώσετε τις δραστηριότητες, που επιθυμείτε με ατομικά έξοδα) θα αναχωρήσετε για το κέντρο του χωριού όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Εν συνεχεία επιστροφή για Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Πούλμαν
  • Συνοδός
  • ΦΠΑ
  • Ατομικά έξοδα
  • Μουσεία - Αρχαιολογικούς χώρους

Ελληνικά

Τοποθεσία περιήγησης

Λίμνη Τσιβλού, Akrata, Greece

Από που γίνονται οι Αναχωρήσεις ?
Οι αναχωρήσεις γίνονται από τα γραφεία μας στο Χαλάνδρι και Αρτέμιδα, και στο σταθμό μέτρο ΟΜΟΝΟΙΑΣ από το κέντρο της Αθήνας.
Θα υπάρχει συνοδός σε όλοι την διάρκεια τις εκδρομής?
Ναι , για ότι θελήσετε
Μέσα στην τιμή υπάρχει και φαγητό?
Όχι, το φαγητό στην συγκεκριμένη εκδρομή είναι ατομικά έξοδα
Πώς μπορώ να κάνω κράτηση στην συγκεκριμένη με εκδρομή?
Πολύ εύκολα κάνεις κράτηση μέσα από την ιστοσελίδα μας , γράφοντας τα απαραίτητα στοιχεία που ζητάει. Μπορείς όμως για να μην ταλαιπώρησε να μας καλέσεις στο 2106001810 ή 2294088440 και ένας από τους εκπροσώπους του γραφείου μας θα σε εξυπηρέτηση εύκολα και γρήγορα.
από €22,00

Ερευνα

Πληροφορίες Επικοινωνία

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

[email protected]

Δικτυακός τόπος

www.massaliatours.gr

Τηλέφωνο

2294088440-6984024541

Μπορεί επίσης να σας αρέσει