from €2.450,00
Ερευνα

Οδική εκδρομή στην πανέμορφη Ισπανία και Πορτογαλία <Έληξε>

Ισπανία
Τρομερός
Διάρκεια

Τύπος ξενάγησης

Συγκεκριμένη ξενάγηση

Μέγεθος ομάδας

42 άτομα

Γλώσσες

Αγγλικά, Ελληνικά

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Οδική εκδρομή στην πανέμορφη Ισπανία και Πορτογαλία
Οδική εκδρομή στην πανέμορφη Ισπανία και Πορτογαλία Οδική εκδρομή στην πανέμορφη Ισπανία και Πορτογαλία

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_tta_tabs style=”modern” color=”blue” active_section=”1″][vc_tta_section i_icon_fontawesome=”fas fa-euro-sign” add_icon=”true” title=”Τιμοκατάλογος” tab_id=”1623915821620-a03070a8-306c”][vc_column_text]

Χρεώσεις

  • Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο: 2.450,00€
  • Τιμή σε μονόκλινο:3.100,00€
  • Επιβάρυνση εξωτερικών δίκλινων καμπινών κατ’ άτομο:100,00€

[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Οδική εκδρομή στην πανέμορφη Ισπανία και Πορτογαλία
Το μοναδικό οργανωμένο ταξίδι, μεταξύ δύο ηπείρων! Από την πολύχρωμη και μοντέρνα Ισπανία θα περάσουμε στο μαγικό Μαρόκο και από εκεί στην ηλιόλουστη Πορτογαλία. Ο ιδιαίτερος συνδυασμός των τριών χωρών καθιστά το ταξίδι ξεχωριστή περιπέτεια, συνεπαίρνοντας και τις 5 αισθήσεις σας. Μια εμπειρία γεμάτο εικόνες, γεύσεις και αντιθέσεις, σας περιμένει να ζήσετε μοναδικές  στιγμές, μέσα από περιηγήσεις, ξεναγήσεις και εκπληκτικά θεάματα!
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Δείτε περισσότερα

Καλύτερες στιγμές

  • Οδική εκδρομή στην πανέμορφη Ισπανία και Πορτογαλία
  • Φολκλορικό Show στο Μαρακές
  • Συνολικά 14 γεύματα ή δείπνα
  • Jeep 4X4 για την Μερζούγκα

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ - ΕΝ ΠΛΩ
1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: ΑΝΚΟΝΑ - ΣΙΒΙΤΑΒΕΚΙΑ - ΕΝ ΠΛΩ
2η μέρα: ΑΝΚΟΝΑ - ΣΙΒΙΤΑΒΕΚΙΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα αργά το μεσημέρι, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Σιβιταβέκια που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από την Ρώμη. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

3η μέρα: ΕΝ ΠΛΩ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ
3η μέρα: ΕΝ ΠΛΩ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Άφιξη νωρίς το βράδυ στο λιμάνι της Βαρκελώνης. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Βαλένθια, πρωτεύουσα της ομώνυμης Αυτόνομης Κοινότητας και γενέτειρα του διάσημου αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΑΛΕΝΘΙΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΓΡΑΝΑΔΑ
4η μέρα: ΒΑΛΕΝΘΙΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΓΡΑΝΑΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αμέσως μετά θα κάνουμε την πανοραμική μας περιήγηση για να δούμε το σύμπλεγμα των 3 κτιρίων «Πόλη των Τεχνών και της Επιστήμης» στο πάρκο του ποταμού Τούρια. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να δούμε το κτίριο που στεγάζει το Ταχυδρομείο με τα φτερωτά αγάλματα, το κτίριο του Δημαρχείου, το Ιστορικό Μουσείο και τον επιβλητικό γοτθικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Αβοήθητων. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Γρανάδα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Αμέσως μετά σας προτείνουμε να ζήσετε το αυθεντικό φλαμένγκο σε ειδικά διαμορφωμένες σπηλιές στην Γρανάδα από Ισπανούς Τσιγγάνους. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΚΟΡΔΟΒΑ - ΣΕΒΙΛΛΗ
5η μέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΚΟΡΔΟΒΑ - ΣΕΒΙΛΛΗ

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση. Η πόλη της Γρανάδα είναι μία από τις ωραιότερες και ιστορικότητες πόλεις της Ισπανίας, κτισμένη πάνω σε τρείς λόφους, στους πρόποδες της οροσειράς Σιέρα Νεβάδα. Το όνομα της οφείλεται στις πολλές ροδιές που καλλιεργούνται στην περιοχή και η ισπανική ονομασία τους είναι «γκρανάδα». Η πόλη διατηρεί το παλιό αραβικό χαρακτήρα της καθώς έχει πολλά και με μεγάλη καλλιτεχνική αξία κτίρια, μεταξύ των οποίων είναι ο καθεδρικός Ναός ενώ ξεχωριστή θέση έχει και η Αλάμπρα (το κόκκινο φρούριο), με το Παλάτι της και την μαυριτανική ακρόπολη που κάνει την πόλη ένα πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο της Ισπανίας. Το 1984 η Αλάμπρα αναγνωρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την χιλιοτραγουδισμένη Κόρδοβα, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ. Το ιστορικό της κέντρο ανακηρύχθηκε το 1984 Μνημείο παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Η Κόρδοβα ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους, στη συνέχεια κατακτήθηκε από τους Βησιγότθους και τους Μαυριτανούς. Η πόλη γνώρισε μεγάλη ακμή από τον 8ο αιώνα, που ήταν η πρωτεύουσα των Μαυριτανών στην Ισπανία και στη συνέχεια Χαλιφάτο των Ουμαγιαδών. Την εποχή αυτή η Κόρδοβα ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη, στο τότε γνωστό κόσμο, μετά την Κωνσταντινούπολη, και την αποκαλούσαν το «Κόσμημα της Δύσης». Τον 13ο αιώνα η Κόρδοβα περνά στα χέρια των Χριστιανών βασιλέων της Ισπανίας και αρχίζει να χάνει το παλιό της μεγαλείο. Αναχώρηση για τη Σεβίλλη, πατρίδα της Κάρμεν και του Φλαμένκο, και καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της Νότιας Ισπανίας. Άφιξη το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
6η μέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ, το μεγαλύτερο εσωτερικό λιμάνι της χώρας. Κατά την ελληνική μυθολογία η πόλη ιδρύθηκε από τον Ηρακλή. Κατακτήθηκε και αυτή από τους Ρωμαίους, Βησιγότθους και Μαυριτανούς. Έντονο το αραβικό στοιχείο στην αρχιτεκτονική των κτιρίων με κορυφαίο μνημείο το Παλάτι Αλκαζάρ που από το 1987 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Στη Σεβίλλη βρίσκεται και ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός της Ισπανίας με το επιβλητικό καμπαναριό, την Χιράλντα (La Giralda). Στην πανοραμική περιήγηση θα διασχίσουμε μεγάλες λεωφόρους, θα δούμε το Χρυσό Πύργο, την Αρένα, την Πλατεία Ισπανίας, την Πλατεία Αμερικής και πολλά αποικιακού ρυθμού κτίρια που κατασκευαστήκαν για την έκθεση του 1929 μεταξύ της Ισπανίας και των χωρών της Λατινικής Αμερικής. Τέλος στην περιπατητική περιήγηση θα περιπλανηθούμε στην γραφική εβραϊκή συνοικία της Σάντα Κρουζ. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ - ΤΑΓΓΕΡΗ - ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ (ΣΕΦ ΣΑΟΥΕΝ) - ΦΕΣ
7η μέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ - ΤΑΓΓΕΡΗ - ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ (ΣΕΦ ΣΑΟΥΕΝ) - ΦΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε παραλιακά για τη θρυλική Ταγγέρη. Η Ταγγέρη κατοικήθηκε από τους Φοίνικες, τους Ρωμαίους, τους Βάνδαλους, τους Άραβες, καθώς και από αποικιακές δυνάμεις όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Βρετανία και η Γαλλία. Σήμερα είναι μία κοσμοπολίτικη πολιτεία που μαγεύει τον επισκέπτη και του φέρνει στο μυαλό σκηνές από ταινίες και μυθιστορήματα. Κατά την περιήγηση, οι εικόνες μέσα από τα τείχη και τα σουκς (αγορές) προς τη θάλασσα και την αντίπερα όχθη της Ευρώπης και του Γιβραλτάρ είναι μοναδικές. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στη Μπλε πόλη, σκαρφαλωμένη σε οροσειρά με τα γαλάζια σπιτάκια και τις κεραμιδένιες σκεπές. Πίσω από τα τείχη, η μυστηριώδης Μεδίνα σε προσκαλεί να χαθείς στα σοκάκια της και να ανακαλύψεις τις πιο όμορφες αποχρώσεις του μπλε που χαρακτηρίζουν την πιο όμορφη πόλη του Μαρόκου. Συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό, την αυτοκράτειρα των πόλεων, τη Φες, στην οποία θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΦΕΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
8η μέρα: ΦΕΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό μετά την Καζαμπλάνκα και μία από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις. Η ξενάγηση περιλαμβάνει την 1η μουσουλμανική Μεντίνα (παλαιό οχυρωμένο τμήμα της πόλης Φες) του αραβικού κόσμου με τα 9.202 σοκάκια, μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου και τα σούκς. Εκεί θα γνωρίσουμε την κορανική σχολή Μπου Ινανία και την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ. Συνεχίζουμε για να δούμε εξωτερικά το παλάτι των Μερενιδών που είναι το πιο παλιό του Μαρόκου, εξωτερικά το τζαμί Καραουίν, που ήταν από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού κόσμου, το Μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς και τα ερείπια της νεκρόπολης των Μερενιδών. Επιπλέον αν υπάρχει χρόνος, θα δούμε τα Βυρσοδεψία. Απόγευμα ελεύθερο για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της Φες. Δείπνο, διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΦΕΣ - ΜΕΚΝΕΣ - ΕΡΦΟΥΝΤ
9η μέρα: ΦΕΣ - ΜΕΚΝΕΣ - ΕΡΦΟΥΝΤ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση προς την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Άφιξη και στην ξενάγηση θα δούμε τα ερείπια από το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, τις “Βερσαλλίες του Μαρόκου” με τα μεγαλόπρεπα τείχη, τις αυλές με τα σιντριβάνια, και την επίσης μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ του 17ου αιώνα. Επόμενος σταθμός μας μέσω γραφικής διαδρομής από τα χωριά του μέσου Άτλαντα, όπως το ορεινό Ιφρέν, το εμπορικό κέντρο Μιντέλτ και το Ερασιντία, και καταλήγουμε στην Ερφούντ. Η πόλη ιδρύθηκε από τους Γάλλους σαν τοπικό διοικητικό κέντρο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: ΕΡΦΟΥΝΤ - ΜΕΡΖΟΥΓΚΑ - ΚΑΣΜΠΑ ΤΑΟΥΡΙΤ - ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ
10η μέρα: ΕΡΦΟΥΝΤ - ΜΕΡΖΟΥΓΚΑ - ΚΑΣΜΠΑ ΤΑΟΥΡΙΤ - ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ

Καλημέρα! Αφύπνιση νωρίς το πρωί για να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία βλέποντας την ανατολή του ηλίου στους αμμόλοφους της Μεζούργκα που θα μεταφερθούμε με jeep 4X4. Επιστροφή στην Ερφούντ για να πάρουμε το πρωινό μας και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για τα Φαράγγια Τόντρα. Θα συνεχίσουμε για την πόλη Μ’ Γκούνα Έλ Κελλάα ή αλλιώς πόλη των ρόδων και την Σκούρα και διασχίζοντας εντυπωσιακές οάσεις όπως την Τινεχρίρ και μέσω του «δρόμου με τις χίλιες κάσμπες (φρούριο/κάστρο)», θα καταλήξουμε στην Ουαρζαζάτ. Στη συνέχεια, η επίσκεψη στην κάσμπα Ταουρίτ (εξωτερική επίσκεψη), πρώην τόπος κατοικίας του Πασά Γκλάουι, με τους πύργους που υψώνονται πάνω από τις σκεπές των παραδοσιακών σπιτιών θα σας συναρπάσει. Τέλος, άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Ουαρζαζάτ και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο, διανυκτέρευση.

11η μέρα: ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ - ΚΑΣΜΠΑ ΑΪΤ ΜΠΕΝΧΑΝΤΟΥ - ΜΑΡΑΚΕΣ
11η μέρα: ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ - ΚΑΣΜΠΑ ΑΪΤ ΜΠΕΝΧΑΝΤΟΥ - ΜΑΡΑΚΕΣ

Πρωινό και γνωριμία με την πόλη Ουαρζαζάτ, την «Πύλη της ερήμου», η οποία αποτελούσε παλιά οχυρό της Λεγεώνας των ξένων. Η πόλη είναι το προπύργιο της ερήμου και διαθέτει δύο από τις ομορφότερες κάσμπες του Μαρόκου. Η πρώτη κάσμπα Ταουρίτ είναι αυτή που επισκεφθήκαμε. Η δεύτερη κάσμπα, η Αϊτ Μπενχάντου απέχει 30 χλμ από την Ουαρζαζάτ και είναι πραγματικά μοναδική. Έχει ανακηρυχτεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, και έχει χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό για πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Αναχώρηση για το Μαρακές. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε τη βόλτα μας με Παϊτόνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

12η μέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΦΟΛΚΟΡΙΚΟ SHOW FANTASIA CHEZ ALI
12η μέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΦΟΛΚΟΡΙΚΟ SHOW FANTASIA CHEZ ALI

Πρόγευμα και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές. Μεταξύ των άλλων, θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια, σύμβολο του Μαρακές, το μουσείο Νταρ Σι Σαϊντ, πανέμορφο ανάκτορο που στεγάζει μια εντυπωσιακή συλλογή μαροκινών λαϊκών τεχνών και θα επισκεφθούμε το παλάτι Ελ Μπαχία. Συνεχίζουμε με την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα την «Πλατεία των Θαυμάτων». Η Τζεμαά Ελ Φνα αποτελεί σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι-εστιατόρια, γητευτές φιδιών, παραμυθάδες, μάγισσες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξεφυτρώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των εμπορικών περιοχών που ονομάζονται σουκς. Η Μεντίνα του Μαρακές (παλιά πόλη) έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια, θα περιηγηθούμε στα μονοπάτια του ολάνθιστου παραμυθένιου κήπου Μαζορέλ, ιδιοκτησία του Υβ Σαιν Λοράν ( Υves Saint Laurent), ο οποίος εξασφάλισε τη διατήρηση των κήπων με προσωπική φροντίδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Για το βράδυ θα απολαύσουμε το φολκλορικό show FANTASIA με ποτό, γνωστό ως Chez Ali. Άλογα με αναβάτες στην υποδοχή, χορευτές, χορεύτριες, με παραδοσιακές στολές από το Μαρόκο. Διαφορετικά συγκροτήματα που παίζουν διαφορετικά είδη μουσικής από όλο το Μαρόκο συνεχίζουν να σε υποδέχονται, σε ένα τοπίο που παραπέμπει σε χίλιες και μία νύχτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

13η μέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΡΑΜΠΑΤ - ΤΑΓΓΕΡΗ
13η μέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΡΑΜΠΑΤ - ΤΑΓΓΕΡΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Καζαμπλάνκα. Με την άφιξη ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία Μοχάμεντ Ε’, το Βασιλικό Παλάτι, την κεντρική αγορά, θα περάσουμε έξω από το Τζαμί του βασιλιά Χασάν Β΄, τις συνοικίες Ανφά και Χάμπους με τα ωραία κτίρια και τα πολλά καταστήματα. Επόμενος σταθμός μας, το Ραμπάτ. Εκεί θα θαυμάσουμε το παλάτι του Βασιλιά Χασάν του Β’, το Μαυσωλείο του Μωχάμεντ 5ου, τον Πύργο του Χασάν και την κάσμπα Ουιντάια. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε παραλιακά για τη Ταγγέρη μια από τις σπουδαιότερες πόλεις και λιμάνια του Μαρόκου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

14η μέρα: ΤΑΓΓΕΡΗ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ - ΦΑΡΟ - ΛΙΣΑΒΟΝΑ
14η μέρα: ΤΑΓΓΕΡΗ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ - ΦΑΡΟ - ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Γιβραλτάρ, μια μικρή βραχώδη χερσόνησο, στο νότιο μέρος της Ιβηρικής που είναι μέχρι και σήμερα Βρετανικό Υπερπόντιο Έδαφος. Είναι γνωστό και ως στενό του Γιβραλτάρ που ενώνονται η Μεσόγειος Θάλασσα με τον Ατλαντικό ωκεανό, αποτελώντας έτσι, τη δυτική είσοδο στη λεκάνη της Μεσογείου. Στη συνέχεια, θα γνωρίσουμε το Φάρο, την πρωτεύουσα της επαρχίας Αλγκάρβε της Πορτογαλίας. Θα εξερευνήσουμε την παλιά πόλη, το μεσαιωνικό ομώνυμο κάστρο και τον τοπικό καθεδρικό ναό. Η πόλη με τα καλοδιατηρημένα πάρκα, τις πλατείες, την παλιά πόλη, τα μεσαιωνικά κτίρια, τα μουσεία και τις εκκλησίες υπόσχονται μια πανέμορφη περιήγηση. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, η γραφική και φιλόξενη Λισαβόνα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

15η μέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
15η μέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη σημερινή ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε το μνημείο των Ανακαλύψεων καθώς και τον χαρακτηριστικό Πύργο του Μπελέμ, που χτίστηκε το 1515, στις όχθες του ποταμού Τάγος (Tagus) για να προστατεύσει τις εκβολές του ποταμού και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για τα πέρατα της γης. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τη συνοικία της Αλφάμα μία από τις παλαιότερες συνοικίες της Λισσαβόνας, που είναι γεμάτη με καταστήματα που πωλούν παραδοσιακά χειροτεχνήματα. Το ιστορικό τραμ με τον αριθμό 28 γεμίζει επιβάτες, καθώς περνά μέσα από την Αλφάμα με κατεύθυνση το κάστρο Σάο Ζόρζε του 11ου αιώνα. Η τοποθεσία Μιραντούρο Ντα Γράτσα προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης μέχρι τον ποταμό Τάγο. Χρόνος ελεύθερος. Για το ελεύθερο απόγευμα σας προτείνουμε να περπατήστε ως την πλατεία Ρόζιο, εκεί που χτυπάει δυνατά η καρδιά της Λισσαβόνας, και να παρασυρθείτε στους έντονους ρυθμούς της πόλης. To βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο από την φημισμένη τραγουδίστρια Αμαλία Ροντρίγκες. Διανυκτέρευση.

16η μέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΣΙΝΤΡΑ - ΚΑΣΚΑΙΣ - ΕΣΤΟΡΙΛ
16η μέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΣΙΝΤΡΑ - ΚΑΣΚΑΙΣ - ΕΣΤΟΡΙΛ

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για μια λατρεμένη εκδρομή: Εστορίλ ,Κασκάις , Σίντρα. Πρώτα μια στάση στο Εστορίλ, μπροστά στο περίφημο Καζίνο το οποίο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου είχε γίνει «γιάφκα» κατασκόπων. Ύστερα θα σταματήσουμε στο Κασκάις για περίπατο και καφέ. Τρίτος σταθμός του απογεύματος η Σίντρα, ο «Επίγειος Παράδεισος», σύμφωνα με το Λόρδο Βύρωνα. Καθόλου τυχαία οι Πορτογάλοι βασιλείς επέλεξαν τη Σίντρα για να χτίσουν τα θερινά τους Ανάκτορα. Θρίαμβος του πράσινου, η φύση γιορτάζει εδώ! Περιήγηση στο χωριό και χρόνος ελεύθερος για να χαθεί κανείς στα σοκάκια με τα απίθανα μαγαζιά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Λισαβόνα. Διανυκτέρευση.

17η μέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΦΑΤΙΜΑ - ΚΟΙΜΠΡΑ - ΠΟΡΤΟ
17η μέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΦΑΤΙΜΑ - ΚΟΙΜΠΡΑ - ΠΟΡΤΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, τη Φατίμα, που πήρε το όνομά της από την εμφάνιση της Παρθένου Μαρίας το 1917 σε τρία παιδιά αγροτών στην κοιλάδα Κόβα Ντα Ίρια και από τότε αναδείχθηκε η τοποθεσία με την μεγαλύτερη προσέλευση προσκυνήματος. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πόλη Κοίμπρα, που έχει ένα από τα πιο παλιά πανεπιστήμια της Ευρώπης , την υπέροχη βιβλιοθήκη του σε μπαρόκ στυλ, ενώ στην συνέχεια θα δούμε την άνω πόλη, καθώς επίσης και την παλιά πόλη για να περπατήσουμε στα σοκάκια της και να καταλήξουμε στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού όπου είναι θαμμένος και ο 1ος βασιλιάς ιδρυτής της χώρας. Η πόλη με τα παραδοσιακά σπίτια κατά μήκος του ποταμού Μοντέγκο αποτελεί μαζί με το πανεπιστήμιο τα κυριότερα αξιοθέατα αυτής της πόλης. Αργά το απόγευμα άφιξη στο μεσαιωνικό Πόρτο, τη δεύτερη πιο σημαντική πόλη της Πορτογαλίας με τα ξακουστά κρασιά του, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Δούρου (Douro). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

18η μέρα: ΠΟΡΤΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
18η μέρα: ΠΟΡΤΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Στην ξενάγηση μας θα επισκεφθούμε την περιοχή Ριμπέϊρα, που εκτίνεται κατά μήκος του ποταμού, με πολλά παραδοσιακά καταστήματα και με μία ανοιχτή αγορά. Στην άνω πόλη θα δούμε τον Καθεδρικού Ναό και το υπέροχο κτίριο που στεγάζεται ο σιδηροδρομικός σταθμός. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ναό του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, που σήμερα στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Τέλος θα επισκεφθούμε κάποιο παλιό οινοποιείο της πόλης, όπου για πολλά χρόνια ωριμάζει το περίφημο κρασί “ΠΟΡΤΟ” και θα έχουμε τη χαρά να γευθούμε σε ειδικά κατασκευασμένο ποτήρι “calice” την υπέροχη γεύση του και το πλούσιο άρωμα του. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

19η μέρα: ΠΟΡΤΟ - ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ - ΑΒΙΛΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ
19η μέρα: ΠΟΡΤΟ - ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ - ΑΒΙΛΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για την μεσαιωνική Σαλαμάνκα στην βόρεια Ισπανία, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τορμές, γνωστή για το πανεπιστήμιο της που είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης. Το ιστορικό της κέντρο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στην πανοραμική περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, το σπίτι των κοχυλιών που στεγάζει την δημοτική βιβλιοθήκη και την Πλάθα Μαγιόρ (Μεγάλη Πλατεία) του 18ου αιώνα που αποτελεί ένα μπαρόκ στολίδι. Αναχώρηση για τη Μαδρίτη. Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε την Άβιλα, γνωστή για τα μεσαιωνικά της τείχη καθώς και για την αναλογία εκκλησιών σε σχέση με τον πληθυσμό της, σε όλη τη χώρα. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Μαδρίτη, πρωτεύουσα της Ισπανίας, χτισμένη στο κέντρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, σε υψόμετρο 667 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στις όχθες του ποταμού Μανθανάρες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

20η μέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
20η μέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Στην πανοραμική ξενάγηση θα δούμε τα αναρίθμητα αξιοθέατα που “στολίζουν” την Μαδρίτη. Θα δούμε την μεσαιωνική πλατεία “Πλάθα Μαγιόρ”, την Πουέρτα δελ Σολ (την πόρτα του ήλιου) που είναι το γεωγραφικό κέντρο της Ισπανίας, την Πλάθα δε Οριέντε που την διακοσμούν τα αγάλματα των Ισπανών βασιλέων, το κτίριο που στεγάζει το Βασιλικό Παλάτι με τα 2.500 δωμάτια, και τον Καθεδρικό Ναό της Αλμουδένα. Θα διασχίσουμε μεγάλες Λεωφόρους όπως την Λεωφόρου Πράδο, όπου βρίσκονται μεγάλα μουσεία, όπως η Πινακοθήκη του Πράδο και Μοντέρνας Τέχνης Ρέϊνα Σοφία, θα δούμε τον σιδηροδρομικό σταθμό Ατότσα και το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει την Βουλή. Θα περάσουμε από τις πλατείες του Ποσειδώνα και της Θεάς Κυβέλης με το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του Ταχυδρομείου, την Πύλη του Αλκαλά και το μεγάλο Πάρκο Ρετίρο. Τέλος, θα διασχίσουμε την μεγάλη λεωφόρο Καστελιάνα με τα μοντέρνα κτίρια, το γήπεδο Μπερναμπέου και την Πλατεία του Χριστόφορου Κολόμβου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

21η μέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ - ΣΑΡΑΓΟΣΑ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
21η μέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ - ΣΑΡΑΓΟΣΑ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση οδικώς για τη Βαρκελώνη. Καθ’ οδόν, θα επισκεφθούμε τη Σαραγόσα, την πολυπληθέστερη πόλη της αυτόνομης περιφέρειας της Αραγονίας, με τα χαρακτηριστικά κτίρια της τέχνης «μουδεχάρ», και με αρχιτεκτονική διακόσμηση επηρεασμένη από τη μουσουλμανική παράδοση με στοιχεία από τη χριστιανική κουλτούρα και το γοτθικό στιλ. Θα δούμε την επιβλητική εκκλησία, την Βασιλική της Πιλάρ, και τον Καθεδρικό Ναό Λα Σέο, που έχουν ανακηρυχτεί από την UNESCO, Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Βαρκελώνη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο. Σας προτείνουμε να κάνετε τη βόλτα σας στο γνωστό πεζόδρομο Ράμπλα και την περιοχή της Μπαρτσελονέτα στο λιμάνι. Διανυκτέρευση.

22η μέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΕΝ ΠΛΩ
 22η μέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα διασχίσουμε μεγάλες λεωφόρους και θα περάσουμε από την Πλατεία Ισπανίας με το «Μαγικό Σιντριβάνι» και θα ανηφορήσουμε στον λόφο Μονζουίκ, όπου βρίσκεται το Ισπανικό Χωριό, μια μικρογραφία χαρακτηριστικής ισπανικής αρχιτεκτονικής. Εδώ βρίσκονται και οι περισσότερες από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν το 1992. Στη συνέχεια, θα κατηφορίσουμε στο λιμάνι της πόλης, όπου δεσπόζει το μνημείο του Χριστόφορου Κολόμβου, θα διασχίσουμε τη διάσημη πεζοδρομημένη λεωφόρο Ράμπλα και θα καταλήξουμε στην Πλατεία της Καταλονίας, για να περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης, όπου δεσπόζει ο γοτθικός Καθεδρικός Ναός του Τιμίου Σταυρού και της Αγίας Ευλαλίας, και θα καταλήξουμε στην παραλία Μπαρτσελονέτα και στο Ολυμπιακό Χωριό. Τέλος, θα επισκεφτούμε την αντισυμβατική εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια (της Ιεράς Οικογένειας), έργο του μοντερνιστή Καταλανού αρχιτέκτονα Αντόνιο Γκαουντί. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο καράβι που θα μας μεταφέρει στην Σιβιταβέκια. (Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το ενυδρείο, ένα από τα πιο σημαντικά της Ευρώπης, ή το Μουσείο Πικάσο, ή το Μουσείο του Χουάν Μιρό και να περπατήσετε στην Πασέο Ντε Γκράθιας, τον ωραιότερο δρόμο της Βαρκελώνης και να φωτογραφίσετε τα απίστευτα κτίρια του Αντόνιο Γκαουντί, την Πεδρέρα και Κάσα Μπατλό. Περιπλανηθείτε μέσα στα στενά την γοτθικής συνοικίας με τα πολλά καταστήματα και απολαύστε τον καφέ ή την μπίρας σας με τάπας σε ένα από τα πολλά μπαρ στη γραφική Πλάθα Ρεάλ). Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλώ.

23η μέρα: ΕΝ ΠΛΩ - ΣΙΒΙΤΑΒΕΚΙΑ - ΡΩΜΗ
23η μέρα: ΕΝ ΠΛΩ - ΣΙΒΙΤΑΒΕΚΙΑ - ΡΩΜΗ

Άφιξη στο λιμάνι της Σιβιταβέκια και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Ρώμη. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

24η μέρα: ΡΩΜΗ - ΑΝΚΟΝΑ - ΕΝ ΠΛΩ
24η μέρα: ΡΩΜΗ - ΑΝΚΟΝΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα . Επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

25η μέρα: ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ
25η μέρα: ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Πάτρας. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Αθήνα.

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας Euro 6, για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα - Ανκόνα - Πάτρα σε 2κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ2)
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Σιβιταβέκια – Βαρκελώνη –Σιβιταβέκια σε 2κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*& 5*
  • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία ( εκτός πλοίων)
  • (14) γεύματα ή δείπνα συνολικά (εκτός Βαλένθιας , Λισαβόνας & Πόρτο)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Ξενάγηση με παιτόνια στο Μαρακές
  • Φολκλορικό Show στο Μαρακές
  • Jeep 4X4 για την Μερζούγκα
  • Τοπικοί ξεναγοί Σεβίλλη, Γρανάδα , Μαρόκο , Λισσαβόνα, Πόρτο ,Κόιμπρα , Μαδρίτη και Βαρκελώνη
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Check point πόλεων 30€
  • Δημοτικοί φόροι (Ρώμη 6€, Μαρόκο 17€, Λισαβόνα 4€, Πόρτο 4€, Λισαβόνα 6€ και Ισπανία 18€ ) σύνολο 55€ κατ’ άτομο

Αγγλικά
Ελληνικά

Τοποθεσία περιήγησης

Ισπανία

Γεύματα (Θα τρώω στο ξενοδοχείο?)
Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία ( εκτός πλοίων)
(14) γεύματα ή δείπνα συνολικά (εκτός Βαλένθιας , Λισαβόνας & Πόρτο)
Περιλαμβάνει Μεταφορές?
Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων EURO6, ο μοναδικός που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.
Πως μπορώ να κάνω κράτηση στην συγκεκριμένη εκδρομή?
Πολύ εύκολα κάνεις κράτηση μέσα από την ιστοσελίδα μας , γράφοντας τα απαραίτητα στοιχεία που ζητάει. Μπορείς όμως για να μην ταλαιπώρησε να μας καλέσεις στο 2106001810 ή 2294088440 και ένας από τους εκπροσώπους του γραφείου μας θα σε εξυπηρέτηση εύκολα και γρήγορα.

Κριτικές

1/5
Τρομερός
Βασισμένο στο 3 κριτικές
Εξοχος
0
Πολύ καλά
0
Μέση τιμή
0
Φτωχός
0
Τρομερός
3
Αεροπορικές Εκδρομές Ευρώπη
Lynette
11/04/2024

I'm really enjoying the theme/design of your blog. Do you ever run into any internet browser compatibility problems? A handful of my blog readers have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any advice to help fix this issue? Also visit my web blog :: vpn code 2024

I'm really enjoying the theme/design of your blog. Do you ever run into any internet browser compatibility problems? A handful of my blog readers have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any advice to help fix this issue? Review my blog post ... <a href="http://tinyurl.com/2dc86vek" rel="nofollow ugc">vpn code 2024</a>
Αεροπορικές Εκδρομές Ευρώπη
Kerry
08/04/2024

Hey there! I simply wish to give you a big thumbs up for your excellent info you have here on this post. I am returning to your blog for more soon. Also visit my website: vpn coupon 2024

Hey there! I simply wish to give you a big thumbs up for your excellent info you have here on this post. I am returning to your blog for more soon. my homepage - <a href="http://bit.ly/3TQdCAf" rel="nofollow ugc">vpn coupon 2024</a>
Αεροπορικές Εκδρομές Ευρώπη
Nick
07/04/2024

After I initially left a comment I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now whenever a comment is added I receive four emails with the exact same comment. There has to be an easy method you can remove me from that service? Thanks! Feel free to visit my web page: vpn 2024

After I initially left a comment I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now whenever a comment is added I receive four emails with the exact same comment. There has to be an easy method you can remove me from that service? Thanks! Also visit my blog: <a href="http://bit.ly/3xm6Qct" rel="nofollow ugc">vpn 2024</a>
Εμφάνιση 1 - 3 από 3 συνολικά

Γράψτε μια κριτική

από €2.450,00

Ερευνα

Πληροφορίες Επικοινωνία

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

[email protected]

Δικτυακός τόπος

www.massaliatours.gr